HomeAutoTarieven


Home
Autorijbewijs
 Theorie
 Praktijk
Tarieven

Autorijbewijs (B)

Samen met je instructeur bereid je je voor op het praktijkexamen. De instructeurs passen de lessen aan je niveau aan . Zo kan het zijn dat de één wat meer lessen nodig heeft om de auto onder controle te krijgen (synchroon voetenspel) en de ander weer wat meer lessen nodig heeft om de verkeersdeelneming te vervolmaken. Het doel is om je een zo goed mogelijke kans te geven tijdens het examen.

We beginnen de eerste lessen met het motorisch gedeelte, oftewel de bediening van de auto en het uitvoeren van de vereiste vaardigheden, zodat dit vrijwel automatisch gaat en je alle aandacht voor het verkeer kan hebben.
Daarna gaan we ons in drukker verkeer begeven. Het examen wordt in Den Helder afgenomen, maar er zal ook in de omgeving van Alkmaar gereden worden om bekend te raken met de grote snelwegen, ook zullen wij regelmatig naar andere locaties gaan om de lessen afwisselend te houden zoals Kolhorn, Nieuwe Niedorp, Bergen en Petten.
Talent kan je niet kopen, dus alleen met een goede motivatie en inzet kan je snel je rijexamen halen.

De lesauto's

Omdat wij in Groenveld wonen vinden wij, dat wij in minder milieubelastende auto's moeten rijden en hebben daarom gekozen voor de Volkswagen Polo Bluemotion en de Toyota Yaris Full Hybrid, een automaat, dit zijn uiterst zuinige auto's. Een automaat omdat de laatste jaren het aantal auto's met automatische schakeling enorm is toegenomen, dit komt mede door de mogelijkheden om elektrisch te rijden of een combinatie van elektrisch en benzine. Zij zijn voorzien van alle moderne snufjes zoals cruisecontrole en startstop systeem, abs, ebd en achteruitrijdblokkering. Wij hebben klimaat controle aan boord en dat betekend dat het in alle jaargetijden bijzonder goed vertoeven is in deze auto's. In de auto's wordt nooit gerookt. Wij geven ook wel les in onze eigen Volkswagen Touran als de lessen van Wilma samenvallen met die van René.
Wij geven les in blokken van een uur, de eerste lessen zal het ook bij een uur blijven omdat rijden erg intensief is. Na een tijdje kan je lessen van anderhalf of twee uur nemen. Het aantal lessen kan je hierbij zelf bepalen in samenspraak met je instructeur. Het is natuurlijk altijd mogelijk meerdere lessen per week te volgen.

Je wordt van huis opgehaald en weer thuis afgezet. Wel zal je af en toe door een andere leerling naar huis worden gereden.
Wij raden je aan de eerste lessen per lesuur te betalen, het moet namelijk wel klikken tussen instructeur en leerling. Als er een goede vertrouwensband is opgebouwd tussen jou en je instructeur kun je voordeliger een 5 of 10 lessenkaart kopen.
Uitgebreidere lespakketten zijn er om de leerlingen aan de rijschool te binden en alleen in het voordeel van de rijschool naar ons idee. Als achteraf blijkt dat de verhouding tussen rijschool (instructeur) en leerling te wensen overlaat en de leerling wil veranderen van rijschool kan hij fluiten naar z'n geld.

Rijlesrapport

Je resultaten worden bijgehouden in een “rijlesrapport” dat je iedere keer weer meeneemt in de auto. Zo kan de instructeur altijd zien hoever je bent en welke oefeningen meer aandacht vergen.

Theorie examen 

Groenveldsdijk 18 - 1744 GD St Maarten
Tel 0224 55 22 71 - Mobiel 06 41 555 053
KVK nummer Alkmaar 37102531